Je huis verwarmen zonder gas

In de toekomst gebruiken we geen gas meer om onze woningen te verwarmen. Omdat gas, olie en andere fossiele brandstoffen opraken. En ook omdat deze brandstoffen slecht zijn voor het milieu. Geen wonder dat overheden en gemeenten ons aansporen om energiezuinige maatregelen te nemen en straks volledig van het gas af te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning dan toch aangenaam warm is? Hoe zet je de stap naar een andere manier van verwarmen? Gloeiend Goed helpt je hierbij. Maak je huis klaar voor de toekomst met onze hoogwaardige infraroodverwarming.

Hoe werkt infraroodverwarming

De meeste mensen zijn gewend aan radiatoren aan de muren of aan vloerverwarming waarmee een huis wordt verwarmd. De radiatoren en de vloer verwarmen de koude lucht in een kamer. Als de lucht in de omgeving van de radiator of de vloer warm geworden is, stijgt de lucht omhoog. De lucht in de kamer is de hele tijd in beweging. Bij infraroodverwarming gaat het anders. Dit systeem verwarmt niet eerst de lucht, maar alles wat er in de kamer aanwezig is: de bank, de tafel, de stoelen, de lampen, de vloer, de wand, zelfs de mensen. Die geven op hun beurt geleidelijk weer warmte af aan de omgeving. En zo wordt je huis lekker warm, en jij zelf ook.

Aangenaam warm op een lagere temperatuur

De meeste mensen die gebruik maken van infraroodverwarming, zetten vanzelf de thermostaat een graadje lager. Dat komt omdat de lucht niet in beweging is, maar stilstaat; dan voelt het minder koud aan. Ook omdat je zelf wordt verwarmd hebt je het sneller comfortabel warm, op een lagere temperatuur dan je gewend bent bij centrale verwarming. Zo bespaar je moeiteloos op je energieverbruik.

Verwarm de ruimte waar je bent

Het hoeft in huis niet overal even warm te zijn. Als je een basistemperatuur instelt voor alle ruimtes in huis, kun je de thermostaat hoger zetten als je ergens langer verblijft. Dat gaat heel eenvoudig met de bijgeleverde afstandsbediening. Dit kan omdat infrarood verwarming een ruimte snel op temperatuur kan brengen en omdat het sneller warm aanvoelt door de stralingswarmte van het paneel. Door er op deze efficiënte manier mee om te gaan wordt er geen onnodige energie verspild.

Gezond leefklimaat

Infraroodpanelen maken gebruik van onzichtbare stralingswarmte. Deze warmte kan als positief worden ervaren op je spieren, gewrichten en je bloedcirculatie. Je kunt het effect een beetje vergelijken met een infrarooddouche. Daarnaast kunnen infraroodpanelen vochtige plekken in de muren voorkomen. De panelen verwarmen namelijk ook de muren, waardoor geen schimmel of vochtplekken op de muren zullen ontstaan. Ook wordt de lucht niet verplaatst, dus er dwarrelt geen stof door de lucht en ook huisstofmijt, pollen, schimmels en bacteriën worden niet verplaatst. Dit is een voordeel voor mensen met een luchtwegallergie, astma, eczeem of een allergie voor huisstofmijt. Verder droogt de lucht niet uit, zoals bij centrale verwarming. Hierdoor krijg je een beter binnenklimaat in je huis.

Gebruiksvriendelijk

Het iHeatpanel is heel makkelijk te bedienen met de bijbehorende draadloze thermostaat. Deze wordt bij voorkeur in het midden van de ruimte geplaatst. De bediening is vergelijkbaar met de meeste thermostaten voor een CV. U kunt de temperatuur handmatig instellen of gebruik maken van de functie om de gewenste temperatuur voor te programmeren.

Kwaliteit en levensduur

Het iHeatpanel is een hoogwaardig infrarood paneel dat zich tot de top van het marktsegment mag rekenen en zich onderscheidt in kwaliteit. Daarom werken wij graag met de producten van Maxxinno. De productie vindt plaats in Nederland waar tijdens het proces diverse kwaliteitscontroles plaatsvinden. Mede hierdoor heeft het paneel een lange levensduur van 20-25 jaar en een garantietermijn van 10 jaar. Het paneel is voorzien van een glasplaat met aan de achterkant een gepatenteerde coating. De eigenschappen van glas zorgen er mede voor dat u ook op 3 meter afstand nog steeds de heerlijke warmte ervaart. De coating aan de achterkant zorgt voor de unieke stralingshoek van 160 graden. Dit zorgt samen met de gepatenteerde software van de aansturing voor een lager energie verbruik en is het mogelijk een oppervlakte tot 40m2 met 1 paneel te verwarmen. 

Onderhoudsvrij

Het iHeatpanel bestaat uit kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Er zitten geen bewegende onderdelen in waardoor het paneel stil zijn werk doet en nauwelijks slijtage zal ondervinden. Dit zorgt voor de lange levensduur en behalve af en toe een stofdoekje een onderhoudsvrij gebruik. Je hoeft dus geen (duur) contract af te sluiten met een monteur die de panelen voor je nakijkt. Dat is wel zo prettig voor je portemonnee.

Investering

Net zoals bij ieder product zit er prijsverschil tussen de verschillende merken. Belangrijk bij de aanschaf van een infrarood paneel als hoofdverwarming is dat er met zo min mogelijk panelen zoveel mogelijk m2 worden verwarmd, de warmte tot op 3 meter nog steeds heerlijk aanvoelt en het glas bestaat uit veiligheidsglas. Samen met de kwaliteit van de gebruikte materialen bepalen deze eigenschappen grotendeels de prijs van het paneel.

De investering om een huis te verwarmen met infrarood verwarming verschilt per situatie. Om je een indruk te geven nemen we een goed geïsoleerde rijtjeswoning als voorbeeld waarbij we de hele woning gaan verwarmen met infrarood panelen. We installeren hier 5 infrarood panelen, namelijk op de badkamer, woonkamer, keuken, overloop en op de speelkamer. De gemiddelde investering bij ons ligt hiervoor tussen de 4500 en 5500 euro afhankelijk van het benodigde vermogen. Dit is alleen voor de producten zoals infrarood panelen en bijbehorende thermostaten. De installatie is hierin niet meegenomen, omdat dit meestal door de klant zelf wordt gedaan. Wil je dat wij de installatie voor u verzorgen dan maken wij daar graag een kostenberekening voor. Doordat het paneel onderhoudsvrij is zal het tijdens de levensduur geen onkosten met zich mee brengen. Een onderhoudscontract is niet nodig wat veel geld zal besparen.

Meer weten over infrarood panelen? Klik dan hier