Infraroodpanelen

Het werkt hetzelfde als de zonnewarmte die in de winter naar binnen schijnt en je huis verwarmt.

Het iHeatpanel werkt op basis van hoogfrequente infraroodstraling die onder een hoek van 170˚ (als een soort paraplu) alle objecten binnen zijn bereik verwarmt. Deze geven de warmte vervolgens weer af aan de ruimte waardoor het wordt verwarmd. Dit werkt hetzelfde als de zonnewarmte die in de winter naar binnen schijnt en je huis verwarmt. Deze straling heeft geen nadelige gevolgen voor de gezondheid, integendeel:

Infrarood heeft een positief effect op spieren, gewrichten en de bloedcirculatie.

Het is medisch aangetoond dat infrarood een positief effect heeft op bijvoorbeeld spieren, gewrichten en de bloedcirculatie, denk aan het effect van een infraroodsauna. Een ander voordeel is dat de stralingswarmte geen luchtverplaatsing veroorzaakt en vochtige plekken helpt voorkomen. Verplaatsing van stof en vorming van huisstofmijt, schimmels en bacteriën wordt hierdoor verminderd. Dit heeft een positief effect op mensen met luchtwegklachten, allergieën en eczeem.

Er zijn veel verschillende panelen te verkrijgen. Let goed op welke je kiest. De één is bedoeld voor bijverwarming en de ander voor hoofdverwarming. Onze panelen zijn speciaal voor hoofdverwarming.

Het iHeatpanel is verkrijgbaar met en zonder lijst.

Het iHeatpanel met lijst is leverbaar in de formaten 120x60cm, 90x60cm, 60x60cm en 116x31cm. Het paneel is verkrijgbaar met wit, zwart of spiegeld glas.

Het iHeatpanel zonder lijst heeft geen aluminium omlijsting, de voorzijde bestaat dus geheel uit gehard glas. Dit panel wordt geleverd in de formaten 120x60cm, 90x60cm en 60x60cm.

Tegen meerprijs zijn de panelen in een afwijkende maat te leveren. Ook een andere kleur is mogelijk.

Meer weten over de kosten van onze verwarmingspanelen? Klik dan hier